KONYA ZMO ‘DA CELİL ÇALIŞ DÖNEMİ

Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi 10. Olağan Genel Kurulu yapılırken, Ziraat Yüksek Mühendisi Celil Çalış, delegelerinin oyunun çoğunu alarak ZMO Konya Şube başkanlığına seçildi.

Gündem 29.12.2013 13:14:14 0
KONYA ZMO ‘DA CELİL ÇALIŞ DÖNEMİ

Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi 10. Olağan Genel Kurulu yapılırken, Ziraat Yüksek Mühendisi Celil Çalış,  delegelerinin oyunun çoğunu alarak ZMO Konya Şube başkanlığına seçildi.

Konya Ticaret Odası Konferans salonunda gerçekleştirilen Ziraat Mühendisleri Konya Şubesi 10. Olağan genel Kuruluna Ak Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, MHP Konya İl Başkanı Tarık Taşçı ve yönetim kurulu üyeleri, daire müdürleri, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile oda üyesi Ziraat Mühendisleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan genel kurulda ilk sözü alan ZMO Konya Şubesi Başkanı Özkan Taşpınar ,” Konya ovası 2.247 milyon hektar tarım arazisine sahip olması nedeniyle ülkemizin en büyük ovasıdır. Bu geniş alanın yaklaşık 600 bin hektarlık alanı sulanabilmekte geri kala kısımda ise kıraç tarım yapılmaktadır. Konya ovasında yağışında çok az olması ve bir çanak şeklinde olup yağmur ve kar yağışlarının haricinde dışarıdan hiçbir su kaynağıyla beslenmemesi sebebiyle, Göksu nehrinin haricinde Kızılırmak, Sakarya nehirlerindeki ve kesik köprü, Ermenek barajlarındaki suları nasıl Konya Ovasına getiririz onun hesabını acilen yapmalıyız.

            Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi olarak, Türk Tarımının son yıllarda geçirdiği değişimin, bizleri ve meslektaşlarımızı daha fazla sorumluluk altına aldığının bilinci içerisinde “Konya Tarımına yön veren kuruluşlar içerisinde biz de varız” diyerek görevimizi icra etmeye çalıştık. Bugün geldiğimiz bu nokta bizim için memnuniyet verici bir durumdur” dedi.

            Başkan Taşpınar’ın konuşmasının ardından protokolde yer alan ZMO Konya eski Başkanlarından Hasan Hüseyin Motuk, MHP İl Başkanı Av. Tarık Taşcı, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ülke gündemi ve Türk tarımı hakkında konuşma yaptılar.

            Protokol konuşmalarının ardından yönetim ve denetleme kurulu raporları okunda ve ibrası gerçekleştirildi.

            Tek Listenin yer aldığı Ziraat Mühendisleri Konya Şubesi Olağan Genel Kurulu seçiminde Ziraat Yüksek Mühendisi Celil Çalış, seçimde oy kullanan üyelerin çoğunun oyunu alarak başkanlığa seçildi.Seçim sonucunda yönetim kurulunda yer alan üyelerdin isimleri söyle; Celil Çalış, Süleyman Soylu, Fuat Kunduracı, Tamer Değer, Nuran Uysal, Gamze Akbaş, Ali Fuat Hamurcu.

ZMO Konya Şubesi 10.Olağan Kurulunda başkanlığa seçilen Celil Çalış, yaptığı teşekkür konuşmasında şu sözlere yer verdi. “ Hedefimiz Türkiye’nin tarımsal anlamda önemli bir bölgesi olan Konya’da tarımın lokomotifi olan meslektaşlarımızın yüksek katılım ve paylaşımdan güç alarak odamızın tarım sektöründe güvenilir, bilimsel, çağdaş ve teknolojik düşünceler üreten en önemli hizmet kurumu olmasını sağlamak ve bu sayede kurumsal bir kimlik oluşturmaktır.

Konya Ziraat Mühendisleri Odası 1995 yılında şube oluşundan bugünlere gelmesinde emeği geçen Şube Başkanlarımıza ve yönetim kurulu üyesi meslektaşlarımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Özellikle son yıllarda yönetimlerde görev yapan arkadaşlarımızın özverili çalışmaları sonucunda odamız kurumsal bir kimliğe kavuşmuştur. Kamuoyunda oluşturduğu etkiyle mesleğimiz hak ettiği bir seviyeye getirilmiştir. Üyelerimiz tarafından verilen görevin önemini ve sorumluluğunu çok iyi biliyoruz. Teslim aldığımız bayrağı daha da yükseğe taşımak gayreti içerisinde olacağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi.

           

 ARTUKLU HABER AJANSI-KONYA


40.1° / 25.9°
  • BIST 100

    10767,8%-0,03
  • DOLAR

    32,93% 0,11
  • EURO

    35,38% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2462,73% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3985,74% 0,00